Uit de oude doos

Vroeg‚‚h, had je nog echte mannen, treinconducteurs die je kaartje doorboorden, kon je je kuiten nog branden aan een Kreidler... Iemand zal nog wel de volledige tekst hebben van die reclame. Van na het tijdperk maand, na maand, King Corn en die witte muis die graag een bepaalde kaas at. In ieder geval schijnt het vroeger altijd beter geweest te zijn...

Ook in de hobby? Soms zou je het bijna geloven. Want waarom CO2 gebruiken, als vroeger de Rotala macandra je bak uitgroeide!

Dit onderdeel van de site grijpt terug op vroeger. Artikelen van toen zullen hier vindbaar zijn. Hoe dacht men toen? Wat deed men toen? Kan het nog steeds? Zonder geschiedenis geen heden. En misschien, heel misschien, had men toch wel gelijk...

Heeft u goede herinneringen aan een tekst? Geef het door aan Robert Koelman (ong@rgkoelman.nl). Mocht het passen, dan vindt u het hier terug.

Aquariumplanten, prof. dr. H.C.D. de Wit, 2e druk, Hollandia, 1966

Vraag wie de plantenbijbel geschreven heeft voor aquarianen, en u krijgt altijd als antwoord: Christel Kasselmann. Toch was dat antwoord vroeger prof. dr. H.C.D. de Wit. Een uitermate grote kenner. Uit een van zijn boeken foto's van de Cabomba aquatica, met emerse bladeren. De natuur is mooi en divers.