Uit de oude doos

Vroegh, had je nog echte mannen, treinconducteurs die je kaartje doorboorden, kon je je kuiten nog branden aan een Kreidler... Iemand zal nog wel de volledige tekst hebben van die reclame. Van na het tijdperk maand, na maand, King Corn en die witte muis die graag een bepaalde kaas at. In ieder geval schijnt het vroeger altijd beter geweest te zijn...

Ook in de hobby? Soms zou je het bijna geloven. Want waarom CO2 gebruiken, als vroeger de Rotala macandra je bak uitgroeide!

Dit onderdeel van de site grijpt terug op vroeger. Artikelen van toen zullen hier vindbaar zijn. Hoe dacht men toen? Wat deed men toen? Kan het nog steeds? Zonder geschiedenis geen heden. En misschien, heel misschien, had men toch wel gelijk...

Heeft u goede herinneringen aan een tekst? Geef het door aan Robert Koelman (ong@rgkoelman.nl). Mocht het passen, dan vindt u het hier terug.

Het aquarium, 1990

Planten. Waar koopt de hedendaagse goegemeente ze? Bij een winkel? Een winkel die de vereniging sponsort? Of gaat men voor het gemak van internet? Gewoon selecteren, naar het winkelmandje, afrekenen en de volgende dag, of in ieder geval dezelfde week zijn ze er. Men hoeft er de deur niet voor uit. Heerlijk, die nieuwe tijd. Alhoewel nieuw? We hadden vroeger gewoon een postorder bedrijf. Je zocht een plant op in het boek van prof. De Wit. Je gaf je bestelling door. En klaar was je. En dat voor die paar centen. Alhoewel, bijna 6 gulden voor een Lotus, was toch wel een investering. Tegenwoordig is 3,95 een acceptabele prijs.