Jaarverslagen

Elk jaar blikken we terug naar wat er in dat jaar is geweest. En we leggen dat vast in een jaarverslag. Alhier vindt u deze terug. Leden kunnen het gebruiken als geheugensteun, of misschien wel als een mijmer moment. De passant van deze site kan het gebruiken om te zien of er wat voor hem of haar bijzat. En misschien wel concluderen dat lid worden heel leuk zou zijn.

2012

09-01
Verschil tussen Paludarium thuis en in de natuur
Lezing door Theo Verheij

Een terrarium spreekt velen aan. Theo, voormalig voorzitter van de NBAT, gaf in een presentatie aan wat kan, gelardeerd met verhalen uit Indonesië en foto's van mogelijke bewoners. Dat Theo moeite heeft met de huidige weggooi cultuur werd ook duidelijk. Hij kon zich goed ergeren aan dierenwinkels waar als voer bij Baardagamen kattenbrokken werden aangeboden. Een beetje preken voor eigen parochie, maar toch, hij heeft gelijk. De vraag is dan wel, wie de meeste blaam moet krijgen, de verkoper of de koper?
06-02
Digitale aquariumfotografie
Lezing door Loek van der Klugt

Witbalans, pixels enzovoorts. Termen die voorbij kwamen. Maar ook hoe flits je en waar let je op bij fotograferen van vissen. Loek kan er lang over praten. Eén avond is te kort. Niet alles kon uitgebreid aan bod komen. Bij de menu-optie Lezingen nalezen vindt u de complete lezing als PDF die Loek zo vriendelijk was aan ons te geven, zodat u alles nog eens (uitgebreider) kan nalezen.
05-03
Discussieavond
Thema: Malawi en Tanganyika

Hoe begin je een aquarium geënt op een Afrikaans meer? Een vraag die Arian had, omdat ze wilde overgaan van een gezelschapaquarium naar Tanganyika. Verschillende leden hebben een Malawi- of Tanganyika-aquarium. Logisch dat dan een dergelijk thema op een avond wordt behandeld. Ingeleid door een korte presentatie met voorbeelden en informatie. Discussie was er genoeg. Leidingwater vs. biotoopwater vs. F2 vs. wildvang, het is geen makkie, minder onderhoud? meer juist, blauwalg, zelf stenen maken, piepschuim op de bodem vastkitten. Een heerlijke avond dus.
10-03
Uitslag districtskeuring
Georganiseerd door AV De Rijswijkse, gepresenteerd door de keurmeester S. Rensen.

Nerveusiteit bij Menno en Robert, maar natuurlijk ook aanmoedigingen vanuit de aanwezige leden! De volledige uitslag en het fotoverslag staat bij Keuring en schouw - District. Klik hier om naar die pagina te navigeren.
02-04
Garnalen en Kreeftjes
Lezing door Ferry Winter

Ferry heeft last van het G.E.K.-virus. En daarmee besmet hij graag anderen. En dat alleen maar door te vertellen over garnalen. Welke zijn er? Hoe zijn ze te houden? In welke aquaria? Dit werd kracht bijgezet door vele foto's. Voorbeelden te over. Waarbij ook nog eens duidelijk werd gemaakt, dat je het zo duur kan maken als je wilt. Want je kan Amandelbladeren kopen of gratis beukebladeren oogsten. En wat te denken van een Curver-box in plaats van een design-aquarium?
07-05
Discussie avond
De bakken van Raymond

Raymond heeft een aantal aquaria. Graag zou hij vernemen hoe de leden over één aquarium denken, wat eventuele verbeterpunten zijn, maar ook wil hij laten zien waarom hij aquaria zo leuk vindt.

Onder het menu Aquaria - Informatie vindt u bij Help! de verslagen van onder meer deze discussie avond.
11-06
BBQ
Afsluiting van het eerste semester

Wist u dat Menno een gediplomeerd BBQ-master is? Wij nu wel. En inderdaad, het was heerlijk. Een kleine groep trotseerde het weer. Afvallers (letterlijk) waren er door ziekte en onvoorziene omstandigheden. Ergens een wolkbreuk. Maar in Ammerstol viel het weer mee. Druilerig, maar niet doorweekt.
Op naar het volgende semester.
03-09
Ledenavond
Na wat technische problemen werd het programma omgedraaid. Eerst werden de drie aquaria van Leo gepresenteerd, in film en foto's. Twee maal Malawi en éénmaal gezelschap. En wat voor een gezelschapsbak. Een L. Waarvan hiernaast een foto. De leden genoten.
Na de pauze vertoonde Henk een film over zijn uitstap naar Leerdam. Een rondvaart over de Linge, gevolgd door een bezoekje aan de aquariumtentoonstelling van de vereniging aldaar. We zijn er al twee maal naar toegeweest, maar een derde bezoek zal niet uitblijven. Zie ook het verslag uit 2008: Naar de haaien.
01-10
Lezing
Jan en Margie in Maleisië.

Jan verhaalde bij foto's en film over Maleisië. Hun vakantie-eiland dit jaar.
In één woord prachtig. Toch blijkt (zie de foto hiernaast) ook hier de tijd niet te hebben stil gestaan. En bleken Cryptocorynes onvindbaar.
Maar het was verbazingwekkend om van zo dichtbij een biotoop te bekijken! Want waarom zetten wij onze bakken vol planten? De realiteit is anders.
05-11
Presentatie Schouw 2012
Met zeven deelnemende aquaria werd dit een avond die duidelijk maakte waar we als vereniging staan. Tenminste dat denken we. Ondanks de tegenslag van een keurmeester die ziek was, hebben we genoten van de films en foto's. Deze werden aan elkaar gepraat door Jan en Robert.
Na de pauze volgde de stemming. Onder het motto voor en nu ook door de leden, konden de aanwezigen hun stemformulier invullen. De telling was live te volgen en zorgde voor een paar spannende momenten. Een nek-aan-nekrace. Met als verdiende winnaar van de wisselbeker Leo van Zanten. Gefeliciteerd.
Natuurlijk werden Jan en Margie (film en foto's) en Raymond (chauffeur) in het zonnetje gezet.
03-12
Discussieavond
Het Amazone aquarium van Menno.

Menno wilde advies voor de komende districtskeuring. Met een opkomst van 50% kreeg hij dit in overvloede.
U moet denken aan tips en advies over de inrichting, maar ook vragen als "is CO2 nodig?" en "is osmose noodzakelijk" werden beantwoord.
Al met al een gezellige avond waarin iedereen aan het woord kwam en kon leren van elkaar. Een prettige afsluiting van dit verenigingsjaar.
Alle tips vindt u onder Aquarium - Help!.