Jaarverslagen

Elk jaar blikken we terug naar wat er in dat jaar is geweest. En we leggen dat vast in een jaarverslag. Alhier vindt u deze terug. Leden kunnen het gebruiken als geheugensteun, of misschien wel als een mijmer moment. De passant van deze site kan het gebruiken om te zien of er wat voor hem of haar bijzat. En misschien wel concluderen dat lid worden heel leuk zou zijn.

2019

Het ging snel. Fred stond aan het roer. De kascommissie was tevreden. Henk is herkozen. De bijdrage van de vereniging voor het uitje en het diner werden goedgekeurd. We kunnen nog een dertig jaar mee. Een beetje verlies mag dus.
Na de rondvraag, waarin Leen zichzelf wist te strikken voor een aantal lezingen (maart 2020 de eerste!), waarvoor dank, werd er gezellig gekeuveld over de hobby. Connecties werden via WhatsApp ingezet om Endlers te vinden. Een geslaagde avond.
07-01
Nieuwjaarsreceptie

Een heerlijke avond. Er waren bubbels, appelflappen en veel gezelligheid. Vele zaken kwamen aan bod. Zowel hobby gereleateerd, als gewoon wat er speelde.
04-02
Maanvissen
Pim Wilhelm
Vorig jaar hielp Pim ons de wereld binnen van de microscopie. Dit jaar sprak hij over maanvissen. In de woorden van Pim:
Het was, of is nog steeds, de droom van elke aquariumliefhebber: Maanvissen. Zoals zo vaak bij recente importen waren ze eerst flink aan de prijs. Al snel bleek dat ze onder de omstandigheden van anno 1930 tot voortplanting waren te brengen. Dan daalt de prijs en wordt de droom voor meer liefhebbers bereikbaar. Al snel had men door dat er een groot aquarium voor nodig was: de zogenaamde Meterbak (100x50x50). Tegenwoordig neigt men in de adviezen naar een speciaal-aquarium voor maanvissen, maar worden ze verkocht voor Nano-bakken. Tegelijkertijd duiken er allerlei kweekvormen op en is er discussie over hoeveel echte soorten maanvissen er zijn. Wat is waar?
04-03
Besloten ledenvergadering

Het ging snel. Fred stond aan het roer. De kascommissie was tevreden. Henk is herkozen. De bijdrage van de vereniging voor het uitje en het diner werd goedgekeurd. We kunnen nog een dertig jaar mee. Een beetje verlies mag dus.
Na de rondvraag, waarin Leen zichzelf wist te strikken voor een aantal lezingen (maart 2020 de eerste!), waarvoor dank, werd er gezellig gekeuveld over de hobby. Connecties werden via WhatsApp ingezet om Endlers te vinden. Een geslaagde avond.
09-03
Uitslag districtskeuring

De organisatie ligt in de handen van Danio Rerio. Ze zijn dit jaar 100! Raymond, Mascha en Ivo vertegenwoordigen onze vereniging.

Buurthuis de Yp
Oeverwallaan 130, Den Haag
01-04
Discussieavond "Techniek"

Fools day. Dus de discussieleider is Robert. We gaan het hebben over wat er naast de naakte kale bak nog bij komt. En dat keuzen blijvend kunnen zijn. Ook foute keuzen.