Jaarverslagen

Elk jaar blikken we terug naar wat er in dat jaar is geweest. En we leggen dat vast in een jaarverslag. Alhier vindt u deze terug. Leden kunnen het gebruiken als geheugensteun, of misschien wel als een mijmer moment. De passant van deze site kan het gebruiken om te zien of er wat voor hem of haar bijzat. En misschien wel concluderen dat lid worden heel leuk zou zijn.

2019

07-01
Nieuwjaarsreceptie

Een heerlijke avond. Er waren bubbels, appelflappen en veel gezelligheid. Vele zaken kwamen aan bod. Zowel hobby gereleateerd, als gewoon wat er speelde.
04-02
Maanvissen
Pim Wilhelm
Vorig jaar hielp Pim ons de wereld binnen van de microscopie. Dit jaar sprak hij over maanvissen. In de woorden van Pim:
Het was, of is nog steeds, de droom van elke aquariumliefhebber: Maanvissen. Zoals zo vaak bij recente importen waren ze eerst flink aan de prijs. Al snel bleek dat ze onder de omstandigheden van anno 1930 tot voortplanting waren te brengen. Dan daalt de prijs en wordt de droom voor meer liefhebbers bereikbaar. Al snel had men door dat er een groot aquarium voor nodig was: de zogenaamde Meterbak (100x50x50). Tegenwoordig neigt men in de adviezen naar een speciaal-aquarium voor maanvissen, maar worden ze verkocht voor Nano-bakken. Tegelijkertijd duiken er allerlei kweekvormen op en is er discussie over hoeveel echte soorten maanvissen er zijn. Wat is waar?
04-03
Besloten ledenvergadering

Het ging snel. Fred stond aan het roer. De kascommissie was tevreden. Henk is herkozen. De bijdrage van de vereniging voor het uitje en het diner werd goedgekeurd. We kunnen nog een dertig jaar mee. Een beetje verlies mag dus.
Na de rondvraag, waarin Leen zichzelf wist te strikken voor een aantal lezingen (maart 2020 de eerste!), waarvoor dank, werd er gezellig gekeuveld over de hobby. Connecties werden via WhatsApp ingezet om Endlers te vinden. Een geslaagde avond.
09-03
Uitslag districtskeuring

De organisatie lag in de handen van Danio Rerio. Ze zijn dit jaar 100! Raymond, Mascha en Ivo vertegenwoordigden onze vereniging.

Buurthuis de Yp
Oeverwallaan 130, Den Haag
01-04
Discussieavond "Techniek"

Fools day. Dus de discussieleider was Robert. We hadden het over wat er naast de naakte kale bak nog bij komt. En dat keuzen blijvend kunnen zijn. Ook foute keuzen.
06-05
Zwaarddragers en Platy's
Ferry Winter
Na een korte uitwijding over de NBAT, kon Ferry zijn ervaringen met deze fantastisch mooie levendbarenden delen.
03-06
Diner in Boskoop

Dit jaar geen BBQ, maar Aziatisch dineren in Boskoop. Dat ging er goed in.
02-09
Jan en Margie in Thailand
Jan
Gewoon meebeleven wat Jan en Margie zagen. In (bewegende) beelden, kleuren, met muzikale ondersteuning.
06-10
OrchideeŽnhove in Luttelgeest

Druk. Dat is wel de term die de lading voor deze maand dekt. Op 6 oktober togen 14 leden sterk, in 4 auto's naar Luttelgeest. Naar De OrchideeŽn Hoeve. En inderdaad, het was wat vroeg voor een zondag. Maar om 08:10 gingen we op pad naar een kleine Zoo in een kassencomplex dat zijn weerga niet kent. 's-Middags was er na de lunch tijd voor vissen of de rest van de hoeve te bezichtigen. Natuurlijk werd er ook ingeslagen. OrchideeŽn natuurlijk! Al met al een prima dag!
En een van de orchideeŽn zagen we op de 10e terug in het haar van een kersverse bruid.
04-11
Schouw
Ivo en Mascha
Raymond, Jan, Ivo, Mascha, Robert. Dat waren de deelnemers. Een beetje min, gezien voorgaande jaren. Raymond heeft de beker! Dat is toch een vink op zijn bucketlist. En de twist die Ivo en Mascha aan de avond gaven, was onovertroffen.
02-12
Winters vermaeck
Fred en Robert
Op verzoek twee rondes Bingo en een Amerikaans loterij. De eerste Bingo is het verhaal van 2019. De prijzen van de Amerikaanse loterij zijn weer omschreven en verpakt. De eerste is al binnen: Stedentrip