Schouw

De schouw of keuring op de vereniging levert altijd leuke plaatjes op. De kunst van het kijken, is te leren van die afbeeldingen.

Blader door de jaren heen om de ingezonden aquaria te bekijken. Of spring direct naar een jaartal.


Willem van Wezel

2011 kende slechts 4 deelnemers. Te weten:

Twee vaste waarden en twee debutanten. Totaal wat weinig, maar voor de keurmeester Willem van Wezel was 8-10 een onvergetelijke dag. Hij had alle tijd om de aquaria op zich te laten inwerken en aandachtig te kijken. Op de verenigingsavond van 7-11 hield hij zijn presentatie en mocht hij de deelnemers zijn oordeel laten horen. Hieronder in alfabetische volgorde foto's van de verschillende aquaria.

Jan van der Heijden

Jan had helaas net een draadalgenprobleem achter de rug. Maar die waaierhandgarnalen! Wat een natuurpracht. En natuurlijk herken je de oude rot in de verschillende trucjes. Schrijf op een tl-buis de datum. Dan weet je altijd hoe oud deze is.


Klik hier voor een film.

Robert Koelman

Geen overzichtsfoto. Helaas vergeet men wel eens wat. Maar met wat fantasie is het geheel wel uit de eerste twee foto's te halen. Helaas waren de pvc-pijpen niet met schoolbordenverf onzichtbaar gemaakt en was misschien de bak wat vol, en kroesde de Rotala. Maar toch wat een plantenweelde.


Klik hier voor een film.

Menno Koster

Malawi. De enige stenenbak tijdens deze keuring. Maar wat voor één. Helaas doen foto's te weinig eer aan een dergelijk aquarium. De vissen, daar gaat het om. Maar toch. Kijk eens naar het raffinement van de zwarte achterwand (schoolbordenverf). Maar ook naar de overgang van grind naar stenen via split. Dat dient navolging te krijgen.


Klik hier voor een film.

Rinke Schmidt

De keuring van deze bak spande erom. Rinke had op het geplande tijdstip een stroomstoring. Toch kon de keuring uiteindelijk in de middag plaatshebben. En toen? "Dat kan niet! Hier wordt al het geleerde overboord gedaan. Maar dit is ook het bewijs dat bij goede verzorging en gevarieerde voeding Congozalmen en Sumatranen samen gaan.", sprak Willem. Willem was verbaasd, betoverd, en uiteindelijk heel stil. En dat zegt wat!


Klik hier voor een film.

De uitslag:

[A1]

  1. Robert Koelman
  2. Rinke Schmidt
  3. Jan van der Heijden

[A2/3]

  1. Menno Koster

Wisselbeker

Menno en Robert zijn de vertegenwoordigers van onze vereniging in het district 2012.