Schouw

De schouw of keuring op de vereniging levert altijd leuke plaatjes op. De kunst van het kijken, is te leren van die afbeeldingen.

Blader door de jaren heen om de ingezonden aquaria te bekijken. Of spring direct naar een jaartal.

In 2012 hadden we 6 deelnemers, die goed waren voor 7 aquaria. In volgorde van keuring:

De keurmeester zou Henk Alblas zijn. Daar hadden we ons zeer op verheugd. Helaas moest Henk vanwege ziekte verstek laten gaan, en konden we niet schuiven met de datum. Daarom is de schouw een presentatie met stemming geworden.

In volgorde van de "keurroute" worden hieronder de aquaria getoond. Niet alleen met foto's maar van elk aquarium is er ook een film gemaakt!

De uitslag van de stemming staat bijna helemaal onderaan .

Robert Koelman

In de categorie [A1] beet Robert de spits af. De foto's zijn in de avond genomen. De lampen waren al gedimd en de meeste planten hebben zich al "gesloten". Qua beplanting een mooie bak. Robert had wel een dj vu. Was het vorig jaar de Aponogeton ulvaceus die hem in de steek liet. Nu was het de Ottelia ulvifolia.

Enige gegevens:


Klik hier voor een film.

Leo van Zanten

Op de verenigingsavond van 3 september stonden de drie aquaria van Leo centraal. Na de positieve commentaren, wilde Leo toch wel mee doen aan de schouw. Duidelijk moge zijn waarom. Een juweel van een Malawi-biotoop staat te pronken in zijn woonkamer. Erg leuk was te zien dat Leo n.a.v. de bespreking van dit aquarium nu de stenen gewoon laat bealgen. De vissen grazen nu, en Leo vind het zelf ook mooier. Daarbij scheelt het hem veel boenwerk.

Enige gegevens:


Klik hier voor een film.

Arian Prins

Arian was al vanaf de aankondiging van de schouw van plan mee te doen. Eindelijk had ze een goed gevoel bij haar aquarium. Misschien is het nog een cross-over tussen een [A1] en [A2/3], ze geniet van haar bak. En dat laatste is toch echt de reden waarom men een aquarium neerzet. Een stap naar een Azi-biotoop lijkt wel voor de hand te liggen.

Enige gegevens:


Klik hier voor een film.

Raymond van Tol

Raymond (of misschien feitelijk de familie van Tol) deden vaak mee. De laatste jaren zat het wat tegen. Vandaar ook de discussie over zijn aquarium op de verenigingsavond van 7 mei 2012 (zie hier de tips). En het resultaat mag er zijn. En die achterwand van leisteen blijft uniek. Qua waterwaarden valt er nog wel wat te verbeteren.

Enige gegevens:


Klik hier voor een film.

Jan van der Heijden

Jan is een hele andere weg ingeslagen. Hij doet dit jaar mee met een zee-aquarium. Tijdens de keuring stond deze iets meer dan een half jaar. Jan en Margie hebben de afgelopen tijd met verbazing gekeken naar wat allemaal aan dieren uit het levende steen te voorschijn kwam. Alleen die ene, veel te slimme, krab. Daar zijn ze toch minder blij mee.

Enige gegevens:


Klik hier voor een film.

Menno Koster

Ook Menno is een andere weg ingeslagen. Hij is van continent veranderd. Verleden jaar was het nog Malawi. Nu is het Zuid-Amerika. Maanvissen hebben zijn hart gestolen. Met slechts nog 3 maanvissen in de bak, is de bezetting mager te noemen. Wel is er een koppel dat nesten geeft. Uitbreiding van het bestand is nabij. De pH is hoog. Iets dat onder meer veroorzaakt werd door een sproeibuis die min of meer onbedoeld als diffusor functioneerde.

Enige gegevens:


Klik hier voor een film.

Robert Koelman - Tanganyika

Toen Robert zijn nieuwe [A1]-bak kreeg, moest hij wat met de oude. Tanganyika zou het worden. De opbouw is beschreven in het artikel Tanganyika aquarium inrichten. De bak staat dus sinds het begin van 2012. Feitelijk is deze nog te jong om er wat zinnigs over te zeggen. Behoudens dan dat volgens Robert [A1] en [A2/3] echt aparte takken van sport blijken te zijn.
Overigens is de plek van het aquarium bijzonder onhandig voor een fotograaf... En die ruiten hadden echt schoner gekund. Evenals een thermometer nu ook niet echt bijdraagt aan de schoonheid.

Enige gegevens:


Klik hier voor een film.

De uitslag

[A1]

  1. Robert Koelman (53%)
  2. Raymond van Tol (27%)
  3. Arian Prins (20%)

[A2/3]

  1. Leo van Zanten (64%)
  2. Menno Koster (27%)
  3. Robert Koelman (10%)

[B1/2]

  1. Jan van der Heijden

Wisselbeker


De spannende telling.


Uitreiking van de medailles en natuurlijk Leo met de beker.


Raymond, Jan en Margie krijgen een attentie als dank voor hun inzet.

De vertegenwoordigers van onze vereniging in het district 2013 zijn: